Οδηγός ενός σωστού άντρα

Κουκλάκια μου καλά και αγαπημένα, μιλώντας προ ημερών, περί ανδρών και άλλων δαιμονίων, με κάποιες φίλες καταλήξαμε εις το εξής παγκόσμιο συμπέρασμα: "το να είσαι αρσενικό είναι θέμα τύχης ενώ το να είσαι άντρας είναι θέμα επιλογής".

Μετά λύπης μας, ο γυναικείος πλυθησμός τούτου του νησιού, παρακολουθεί τον άλλοτε σωστό άντρα να μεταλάσσεται σε ένα νέο είδος, αυτό του μαλακοπίτουρα. Αυτό το είδος του άντρα, που δεν ξέρει τι θέλει. Αυτό το σαχλό είδος του άντρα που πάει όπου γυρίσει το κάτω κεφάλι του. Και καλά αν είσαι 15, αλλά μετά τα 30 αυτό φίλε είναι κατάντια και είσαι κρίμα.

Καθήσαμε λοιπόν και φτιάξαμε ένα οδηγό, για το πως οφείλεις να συμπεριφέρεσαι ως άντρας σωστός. Μπας και το διαβάσει κάνας άντρας και γίνει η ζωή ολονών μας, καλύτερη!

Ο άντρας ο σωστός λοιπόν, εσύ δηλαδή φίλε μου, είναι αρκετά σοφός και έμπειρος για να γνωρίζει πως τίποτα στη ζωή δεν είναι δεδομένο και πόσο μάλλον η γυναίκα που έχει δίπλα του. Για αυτο λέμε: να φέρεσαι αναλόγως και να διεκδικείς τη γυναίκα που θες κάθε στιγμή. Μα κάθε στιγμή! Όχι όταν θυμηθείς. Όχι όταν δεν σου απαντήσει το # αγάπη_μου_κοιμάσαι στο insta. Όχιιιι. Την διεκδικείς και δεν την θεωρείς δεδομένη. Και, όταν βλέπεις ανταπόκριση, την διεκδικείς περισσότερο. Δεν επιμένεις αυτιστικά, όταν βλέπεις πως δεν ενδιαφέρεται ούτε κάθεσαι αραχτός και περιμένεις να κάνει αυτή το πρώτο βήμα. Γιατί αν γουστάρεις πραγματικά φίλε, διεκδικείς μόνο αυτή. Δεν διαλέγεις ανάλογα με τα κέφια σου.

Για να γίνεις ο άντρας σωστός, ποτέ δεν θα “αναγκάσεις” μια γυναίκα να στριμωχτεί σε μια γωνία στη ζωή σου. Θες φίλε μου; Της κάνεις χώρο για την κοινή σας ζωή. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως τελειώνει η ανεξαρτησία σου. Απλά της κάνεις χώρο. Βγαίνετε και με τους φίλους σου, κάνετε πράγματα μαζί, πάτε εκδρομή. Αλλιώς.. άστο.. κάτσε με τους φίλους σου και μην κλαίγεσαι ότι όλες πουτάνες γίνανε. Για να γίνανε κάποιο λόγο θα χανε. Και προφανώς θα ήταν ένας άντρας που το μόνο που ήθελε ήταν σεξ.

Αν είσαι ο άντρας ο σωστός, δεν υποβάλεις επίτηδες και μεθοδικά τη δική σου γυναίκα στη διαδικασία να ζηλέψει άλλες γυναίκες για να τονώσεις το δικό σου το εγώ. Φίλε. Δεν είσαι 15. Έλεος. Αυτό το σαχλό παιχνιδάκι το παίζουν κυρίως οι Κύπριοι σαχλογκόμενοι, που δεν έχουν ίχνος αυτοπεποίθησης και το παίζουν και βαρύμαγκες. Συμβουλή: για να παίξεις το παιχνίδι της ζήλιας χρειάζονται δύο οπότε δεν θες φίλε μου να σε κάνει να ζηλέψεις η γυναίκα που είναι δίπλα σου. Γιατί, η σωστή γυναίκα, αν κοιτάξει ένα άλλο άντρα, σε δευτερόλεπτα την έχεις χάσει και ψάχνεσαι τι πήγε λάθος.

Ο άντρας ο σωστός φέρεται, όπως θα ήθελε ο ίδιος να φερθεί ένας άλλος άντρας στην κόρη του

Ο άντρας ο σωστός, μιλάει όταν πρέπει και λέει πάντα τη γνώμη του- και για τα μικρά και για τα μεγάλα! Δεν κάθεται όλη μέρα με ένα κινητό στο χέρι, μπροστά απο την τηλεόραση και το παίζει μουγκοθόδωρος. Η γυναίκα που είσαι μαζί της, είσαι μαζί της γιατί γουστάρεις. Δεν γίνεται να έρχεται πτώμα απο τη δουλειά και να σε βλέπει εσένα απεριποίητο στον καναπέ, να απαντάς μηνύματα και να μην της δίνεις σημασία!

Μίλα φίλε. Μίλα. Για να είσαι με το κινητό στο χέρι όλη την ώρα κάτι συμβαίνει. Μπορεί να πλήττεις με το που την βλέπεις. Μπορεί να θες να μείνεις μόνος. Μπορεί απλά να βλέπεις ποδόσφαιρο στο κινητό.

Μίλα όμως κουκλάκι! Εγκαίρως!

Αν έχεις ξεστομίσει ποτέ τις παρακάτω ατάκες τότε μπες αυτοβούλως στην κατηγορία άντρας-σάχλας: «Δεν μου αρέσει να βάζω ταμπέλες», «Δεν μου αρέσει η λέξη σχέση», «Γιατί να το ονομάσουμε, δηλαδή, αυτό που ζούμε, αφού περνάμε τόσο ωραία», «Ας ζήσουμε το σήμερα, γιατί η ζωή είναι μικρή».

Γιατί αγάπη μου η ζωή ειναι πολύ μικρή για να ξοδεύει κανείς τον χρόνο του με ανθρώπους που ζητάνε αυτό το “φλου” στη ζωή τους! Φλου μόνο στη φωτογραφία και αυτό για καλλιτεχνικούς σκοπούς. Σε όλους τους υπόλοιπους τομείς, θέλουμε τα πράγματα νεταρισμένα και σαφή.

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αν δεν θες σχέση. Όμως, για να είσαι ο άντρας ο σωστός λες απο την αρχή, τα θέλω σου. Και ρίχνεις τη γκόμενα στο κρεβάτι με την αλήθεια σου.

Για να είσαι ο άντρας ο σωστός δεν χαζεύεις μπροστά σε σώματα που κυκλοφορούν ημίγυμνα, ούτε σου τρέχουν τα σάλια όταν βλέπεις το βυζί της υπαλλήλου του σούπερμάρκετ να έχει βγει όλο έξω! Χρησιμοποιείς το μυαλό σου φίλε! Ο άντρας ο σωστός δεν αφήνει καμιά γυναίκα να τον κοροϊδέψει και να τον εκμεταλλευτεί για όποιο δικό της όφελος. Γι’ αυτό τον σεβόμαστε. Γιατί δεν αφήνει να τον χειριστούν για ιδιοτελείς σκοπούς. Και –κακά τα ψέματα- ο σεβασμός είναι το μεγαλύτερο αφροδισιακό. Ναι, μεγαλύτερο από το καλογυμνασμένο σώμα. Ναι, μεγαλύτερο από τα τατουάζ, τα μούσια και ό,τι τον φτιάχνει τον καθένα. Πολύ μεγαλύτερο και εντελώς μη διαπραγματεύσιμο.

Αν είσαι ο άντρας ο σωστός, φρόντισε να μην λες εύκολα μεγάλες κουβέντες. Κουβέντες του τύπου: εγώ θα είμαι πάντα εκεί για σένα, καλύτερα να μην τις ξεστομίζεις απο το πρώτο ραντεβού. Γιατί, ο άντρας ο σωστός όταν λέει μεγάλες κουβέντες, τις εννοεί. Για πάντα! Όχι μόνο για εκείνη τη στιγμή! Όχι επειδή του βγήκε έπειτα απο 15 μπύρες. Οι λέξεις κουκλάκι μου πρέπει να συνάδουν με τις πράξεις σου. Απο λόγια έχουμε χορτάσει όλες οι γυναίκες με το που γεννηθήκαμε. Οι πράξεις κάνουν το σωστό άντρα και όχι τα λόγια. Αν πιστεύεις ότι είσαι καλός στα λόγια, καλύτερα γράψε βιβλίο και άσε τα γκομενικά.

Ο άντρας ο σωτός, φίλε μου, έχει αυτοπεποίθηση και είναι πάντα θελτικός. Σέβεται προτίστως τον εαυτό του και έπειτα τους γύρω του. Για να είσαι ο άντρας ο σωστός τότε παραμένεις πιστός. Όχι απο υποχρέωση, όχι απο τύψεις, αλλά απο επιθυμία. Δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό στο να “σου έχει τελειώσει” κάποια στιγμή ο έρωτας. Το λες όμως φίλε. Βάζεις τον άλλο απέναντι σου και του το λες και τραβάτε ο κάθε ένας το δρόμο του. Αν πιστέψεις ότι ήταν απλά «στιγμιαίο λάθος», έχεις το θάρρος της γνώμης σου και το λες και προσπαθείτε να το ξεπεράσετε μαζί. Δεν περιμένεις να το μάθεις από μόνη της ούτε την βγάζεις τρελή αν αρχίσει να υποπτεύεται.

Και αν κάποια στιγμή, όλα πήγαν έτσι και τράβηξε ο καθένας το δρόμο του, ο άντρας ο σωστός, δεν ξεκινάει να επιδυκνεύει τον καινούργιο έρωτα της ζωής του, την ίδια κιόλας μέρα που χώρισε!

Κάνε λίγο υπομονή φίλε! Στις 9 του μακαρίτη, και δει της μακαρίτισσας , δεν βάζεις άλλη μες το σπίτι!

Γιατί, πάνω απο όλα ο άντρας ο σωστός δείχνει σεβασμό στον ίδιο του τον εαυτό.